Domov

Victronov ''multipraktik'' ECOmulti

 

Victron, uveljavljeno ime elektronske opreme iz navtičnega sveta, je združilo dosedanje znanje in izkušnje v nov produkt z imenom ECOmulti. Pri tem izdelku so se ustvarjalci osredotočili na lastnike manjših privatnih fotovoltaičnih elektrarn na hišah, pri čemer želijo izboljšati njihov izkoristek.

 

Vsesplošen problem sončnih elektrarn za lastno rabo je, da imajo največ energije v dopoldanskem in zgodnjem popoldanskem času, ko je pri hišnih odjemih poraba električne energije najmanjša. V grobem lahko rečemo, da je Victron rešil problem z zalogovnikom električne energije. Če pogledamo podrobneje, pa že samo ime pove, da so pri Victronu ustvarili MULTIfunkcionalni izdelek z EKOloškim navdihom. Združili so litijev akumulator (2,3kW, 90Ah, 25°C), polnilec, razsmernik in pametno elektroniko, katera bedi nad omenjenim.

 

ECOmulti je vgrajen za števcem električne energije in pred glavnim razdelilcem v hiši. Tako omogoča, da se njegova pridobljena energija iz sončnih panelov porabi za katerikoli porabnik v hiši. V praksi to pomeni, da se ob zadostnem sončnem obsevanju hiša samostojno napaja, ko postaja sonce šibkejše priskoči na pomoč vgrajen akumulator, ko pa se ta izprazni, pa se avtomatsko preklopi na distribucijsko omrežje in hiša se napaja na klasičen način, kot ga poznamo do sedaj.

 

ECOmulti je izredno prilagodljiv, saj lahko z dodajo baterijskih modulov povečamo shranjeno energijo in s tem avtonomnost, z dodajanjem celotnih sistemov pa lahko z vezavo treh skupaj ustvarimo tri fazno napetost in s tem odjem. Nadzor in delovanje sistema je omogočeno preko vgrajenega monitorja in aplikacije za mobilne naprave, tako lahko iz naslonjača opazujete vašo trenutno porabo električne energije in koliko zelene (brezplačne) energije vam je še ostalo.

 

Vse nadaljnje informacije dobite pri nas, tel.: 00 386 2 88 39 280, info@elektro-stumpfl.si

 

 ecomulti400ECOmulti front400